fredag 20 januari 2012

HALV 8 HOS YLVA


 På premiärrundan gick jag ut som tredje kock.

Till varmrätt blev det en krämig potatisgratäng och lövbiff med en klick vitlökssmör.

Ingredienser:
10 st potatisar
1,5 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl riven ost

Börja med att skala och skiva potatisen och löken tunt.Blanda övriga ingredienser, utom osten, i en skål. Lägg hälften av potatisenoch all lök i en smord form. Häll sedan över hälften av gräddblandningen, glöminte att röra i botten så alla kryddorna kommer med. Fördela resten avpotatisen över och häll på resten av grädden. Avsluta med osten på toppen. In iugnen tills potatisen är mjuk, räkna med 45 minuter. 225 grader brukar varalagom.
Strax innan potatisgratängen är klar, stek lövbiffen ochkrydda med någonting gott. Servera med en klick vitlökssmör och en stor sallad.

Till efterrätt valde även jag att göra en gammal favorit.Kladdkaka!

Ingredienser
100 gram smör eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
En Dajm

Det känns överflödigt att skriva hur man gör en kladdkaka,så det får ni lista ut själva om ni inte kan ;)
Ett tips dock är att lägga ner Dajmbitar innan gräddning,det gör att kladdkakan får en lite knäckig touch. Servera med grädde ellerglass; ska det va så ska det va är vår filosofi… 

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar