tisdag 10 januari 2012

HALV 8 HOS JOSEFINE

Välkomna! Med två damer av fem möjliga från Norrland i sällskapet gjorde jag en chansning när jag valde att servera Viltgryta gjord på fläskfile, men jag tror att det gick hem ändå.

Ingredienser 5 pers:
ca 800 g fläskfilé
3 dl rödvin
4 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
6 msk vilt- och kantarellfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
3–4 gula lökar
kantareller

Blanda vin, crème fraiche, fond, timjan, soja och gelé i en gryta. Grovhacka löken och bryn tilsammans med köttet och kantarellerna i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt allt koka samman. Jag serverade grytan med färskpasta, extra gelé och massa rödvin.

Till efterrätt blev det en hederlig gammal klassiker, nämligen Marängsviss med hemmagjord chokladsås.

Ingredienser:
Vaniljglass
Grädde
Bananer
Maränger

Chokladsås:
Lika delar av kakao, socker och vatten som rörs samman i en kastrull på medelhög värme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar