Ingredienser 5 pers:
ca 800 g fläskfilé
3 dl rödvin
4 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
6 msk vilt- och kantarellfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 dl vinbärsgelé
3–4 gula lökar
kantareller
Blanda vin, crème fraiche, fond, timjan, soja och gelé i en gryta. Grovhacka löken och bryn tilsammans med köttet och kantarellerna i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt allt koka samman. Jag serverade grytan med färskpasta, extra gelé och massa rödvin.
Till efterrätt blev det en hederlig gammal klassiker, nämligen Marängsviss med hemmagjord chokladsås.
Ingredienser:
Vaniljglass
Grädde
Bananer
Maränger
Chokladsås:
Lika delar av kakao, socker och vatten som rörs samman i en kastrull på medelhög värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar