Varmrätt: Baconbus med fläskfilé
För 4 pers.

Ingredienser:
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner alt färska
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här:
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp de i små bitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidorna i en stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med grädden, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Enjoy!
Efterrätt: Chokladfondue med frukt och marshmallows
Ingredienser
1 dl vispgrädde
200 g toblerone (eller vanlig mjölkchoklad)
1 msk konjak (om man känner för detl)
Frukt (i bitar, t ex jordgubbar, anannas, vindruvor och marschmallows)
Gör så här
Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Häll i konjaken och rör om. Häll ner chokladen i fondue-grytan och ställ den på bordet.
Doppa fruktbitarna och marshmallows i chokladen.
Vi är alla lite för förtjusta i vin, så detta avnjuts alltid till middagarna! :)
Hoppas det smakar!
Kram/ Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar