måndag 9 januari 2012

FÖRST UT..

Välkomna hem till mig!

Jag var först ut med att bjuda in till middag, som senare skulle bli en väldigt härlig tradition med mina fina vänner.
Att få komma hem till varandra efter jobbet, till ett dukat bord, äta underbart god mat, dricka gott vin och umgås. DET är vardagslyx!
Detta var vad första kvällen bjöd på...


Varmrätt: Baconbus med fläskfilé

För 4 pers.

Ingredienser:

600 g fläskfilé

3 tomater

1 pkt bacon

1 stor burk champinjoner alt färska

2,5 dl grädde

2 msk sötstark senap

1 vitlöksklyfta

Kalvfond

Riven ost

Gör så här:

Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp de i små bitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidorna i en stekpanna, salta och peppra.

Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

Vispa ur stekpannan med grädden, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.

Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Grädda tills det fått fin färg.

Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.

Enjoy!

Efterrätt: Chokladfondue med frukt och marshmallows

Ingredienser

1 dl vispgrädde

200 g toblerone (eller vanlig mjölkchoklad)

1 msk konjak (om man känner för detl)

Frukt (i bitar, t ex jordgubbar, anannas, vindruvor och marschmallows)

Gör så här

Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta 
i grädden. 
Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät.
Häll i konjaken och rör om. 
Häll ner chokladen i fondue-grytan och ställ den på bordet.

Doppa fruktbitarna och marshmallows i chokladen.

Vi är alla lite för förtjusta i vin, så detta avnjuts alltid till middagarna! :)

Hoppas det smakar!

Kram/ Karin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar