lördag 28 januari 2012

HALV 8 GOES ASIEN

Andre man till rakning! Tema länder som sagt. Döm till min förvåning när jag drar lappen med landet Asien. (I fortsättningen skriver vi lapparna innan vinet tagit slut.) Hur som helst så fick jag Asien, läs Thailand och detta var vad jag bjöd på:I bild från vänster: Karin, Linda och Brita, varför Ylva ej är med i bild är lika oklart som landet.

Starter:
Räkceviche
1 mango
1gurka
1avocado
½ melon
200g räkor
Dressing:
Pressad lime ca 4 msk
½ röd chili

Skär mango, avocado, gurka och melon i lika stora
tärningar och lägg tilsammans i en bytta. Finhacka chili och blanda den med den
pressade limen. Häll på dressingen och blanda frukten och grönsakerna. Toppa
med färska räkor (och koriander för den som vill) och det är klart för
servering.

Huvudrätt:
Chicken Cashew- serveras med glasnudlar

5 st kycklingfiléer
1,5 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
2 st gul lök
2 st gul paprika
1 st röd paprika
matolja
1,25 msk röd currypasta
5 droppar sesamolja
2 msk risvinäger
8 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
2,5 dl rostade cashewnötter

Förbered ingredienserna: Strimla gul lök och
chilifrukt och skär paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom stora
bitar.. Hetta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om.
När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja och
direkt efter kycklingen. När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en
skål så länge. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar
längst tid först. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och
sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas
väl. Stek i 3-4 minuter, smaka av med fisksås och pressad citronsaft. Lägg
tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt. Servera med glasnudlar och strö
över cashewnötterna.

Dessert:
Kokosmjölkspannacotta- serveras med lime och mango

3 dl Vispgrädde
3 dl Extra creamy Coconutmilk
Socker 5 msk
1 ½ tsk Gelatinpulver (eller 6 st gelatinblad)
1 st Lime varav 2 tsk saft & rivet skal
1st Mango, skivad
Mangobalsamico

Blanda grädden, kokosmjölken och sockret i en
kastrull. Låt blandningen sjuda i ca 5 min under omrörning. Blanda
gelatinpulvret samt limejuicen och rör ner i den varma kokos- och
gräddblandningen. Rör om noggrannt. Fyll i portionsskålar, ca 1 dl per person.
Ställ in i kylen och låt stelna ca 3-5 timmar. Toppa med färsk mango och
mangobalsamico.

Dryck: Det var sommar och rosevinet BunduStar flödade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar