
2 små fläskfilé r
Kall marinad:
1 dl rapsolja
en halv dl äppelcidervinäger
1 dl kallt vatten
1 msk senap
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dragon krydda
en halv tsk timjan
en halv tsk rosmarin
1 tsk salt
1 tsk krossad rosepeppar
Lägg fläskfilérna i en form och stek de i ugnen (200 grader) i ca 30 min.
Låt de kallna och vira in de i folie.
När de har kallnat, skär fläskfilén i en halv centimeter tunna skivor.
Blanda därefter ihop marinaden och lägg i köttet. Rör om då och då!
Lägg upp fläskfilén på ett serveringsfat utan marinaden.
Potatisgratäng
Potatis
Oregano
Matlagningsgrädde
Mjölk
Tärna potatisen (king edward) i 1 gånger 1 cm stora kuber och lägg potatisen i en form. Salta, peppra och strö därefter över oregano.
Koka upp grädde och mjölk och slå blandningen över potatisen precis så att det täcker.
Rör runt!
In i ugnen i 225 grader i ca 40 min. Titta till och rör om den flera gånger under tiden.
Till detta serverades ett nybakat bröd och en avocadosallad med nötter.

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att lägga den ena nougatbiten (50 g) i kylen, den skall
3.Vispa socker och ägg poröst. Sikta i mjöl, kakao och salt.
4. Smält smöret och rör i det.
5. Hacka 50 g av nougaten fint och rör sist i den.
7. Finhacka under tiden den andra nougatkakan och låt den smälta
över den varma kakan.
8. Låt kakan svalna.
9. Tag ur den tredje och sista nougatkakan ur kylen och använd en



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar